Tillklippt

Eftersom jag inte har hittat rätt tyg till shortens än och mitt tredje plagg som kommer bli en överdel att ha till shortsen som jag vill ha i samma tyg så har jag bestämt mej för att börja med kappan som också kommer bli det plagget som kommer ta längst tid att sy. Jag har aldrig förr sytt en kappa men jag har sytt en kavaj och delar av möstret till kavajen kan jag också återanvända. Utmaningen med att sy en kappa är att få passformen rätt särskilt då jag syr plaggen till mej själv och inte är av modellstorlek utan är en 38:a över axlarna men en 34:a i midjan så kommer det bli en del omsyende och mycket provningar, men det är alltid kul med en utmaning!
Här ser man lite av kavajmönstret jag använder mej av.

Fortsatt material letande...

... men ingen större lycka utan kom hem utan material till de två sista plaggen utan får istället införskaffa det vid senare tillfälle, detta innebär att jag ligger efter i min planering. Men eftersom jag kan börja med att sy plagg nr 1 så har jag lite tid till att fixa materialet.

Material inköp

Idag var det dags att införskaffa mig material till mina plagg så jag gick till tygverket eftersom de alltid är så hjälpsamma med att hitta material och hjälper till med mönster etc. Dock hittade jag bara material till plagg nummer 1 som jag köpte. Hittade ett potentiellt tyg till nummer två men om jag väljer de kommer det bli lite klurigt att sy så jag beslutade mej att avvakta och kolla i fler affärer imorgon för att se om jag hittar ett bättre alternativ.

Andra skissen

Nu är den andra skissen också klar. De kommer bli en kappa vilket jag tror kommer bli lite av en utmaning men jag ska nog klara det. Har börjat rita mönstret och delar utav mönstret kan jag ta från en kavaj jag sytt tidigare då båda har raglandssömmar så mönstret till detta plagg kommer bli lättare att rita än det förra. Något sånt här hade jag tänkte att kappan skulle se ut:

Första skissen färdig

Har precis slutfört första skissen samt mönster. Mitt första plagg kommer bli ett par shorts. Hade lite problem med mönstret då jag aldrig har gjort ett par shorts förut, men med lite hjälp från min ämnesexpert Emma Whålin så redigerade vi det lite så det ska fungera.
Jag valde att göra ett par shorts då det är något jag aldrig gjort och det är alltid kul att testa något nytt, dessutom tror jag att det är relativt lätt att göra en kostnadskalkyl för ett par shorts då det inte behövs så särskilt mycket material och de är rätt lätt att tillverka. Har börjat på mina andra skisser och tror att ett utav plaggen kommer att bli en kappa, vilket kommer bli lite av en utmaning men det ska nog gå bra.

Planering

Idag har jag all planering klar. De vill säga en hållbar tidsplan och en budget till material inköp.
Enligt planeringen ovan så ska jag alltså ägna denna vecka till att skissa mina plagg så jag kan börja nästa vecka med materialinköp och sedan sätta igång på riktigt.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0