Insperation till plagg nr 2

Plagg nummer två kommer att bli ett par korta, svarta, högmidjade shorts. Jag har valt att göra ett par sådana då jag har letat efter ett par jag tycker är perfekta hur länge som helst utan lycka. Det var så hela iden till denna mini kollektion föddes, att jag själv skulle skapa de plagg jag tyckte saknades i min, och förmodligen många flers garderob.

Första plagget klart!

Efter lite pill med sicksackande av sömmar och sy fast den sista sömmen med banden (de blev den tunnare varianten) så är jag äntligen klar! Jag är otroligt nöjd med klänningen/kappan för den blev som jag föreställt mig. Allt gick inte alltid som en dans på rosor (maskinnålar som gick sönder och många felsydda sömmar) men min största oro att de egenkostruerade mönstret skulle vara helt felritat infrides som tur inte och de va endast ett par mindre ändringar som behövdes göra i formen på klänningen (sy in ärmarna och midjan lite). Ser nu fram emot att använda den :)

Snart klar

Nu har jag äntligen fått klart "kjolen" som ska sys fast i överdelen och de är bara småfix så som sömmen på framsidan kvar att göra och sen är kappan äntligen klar. Måste dock ta mej till en tygaffär snart och köpa banden som ska hålla ihop kappan på framsidan som ska sys in i sömmen på framsidan. Har kollat på band vi flera tillfällen tidigare men inte hittat något jag vill ha, helst skulle jag vilja ha ett tjockare i sammet eller liknande material men tror jag får nöja mej med något tunnar lite glansigt snöre istället och skulle jag hitta ett bättre på vägen så är det ju lätt att byta ut :)

Fortsatt syande

Nu börjar man se att plagget tar form. Överdelen av kappan är strax färdigsydd och det som är kvar är att sy kanband på kragen och eventuellt sy in ärmarna då de är lite väl i vidaste laget. Annars har det gått bra med överdelen av kappan och nu är det bara en "kjol" som ska sys fast i överdelen. De enda kluriga är att göra vecken till kjolen så att allt blir bra och propetioneligt, mycket mätande och räknande.
Såhär ser kappan ut hitills:
Här ser man också raglandssömmen bra som va riktigt klurig att få till!

Let the sewing begin!

Nu har jag äntligen börjat sy på första plaggen och det är nu det jobbiga börjar, jag har aldrig varit särskilt bra på symaskiner men det är tur att jag har min ämnesexpert som jag kan ringa när jag har kört fast helt. Idag gick det bra iaf så jag hoppas att det fortsätter i samma stil.

RSS 2.0