Tredje plagget klart

Nu är också det tredje och sista plagget klart.
Efter att jag nålade ihop allting var det bara att börja sy, jag började med att sy ihop axlarna samt sidorna. Sedan sicksackade jag alla kanter och provade allt igen, upptäckte att det var lite för stort fortfarande så då gjorde jag insyningar vid brösten och midja. Sedan var det dags för det svåra, att sy kragen. Först fick jag klippa ut de bitar som behövdes för kragen och sedan var det dags att nåla ihop. Och många om nålningar blev det. Tillslut fick jag ihop det och då sydde jag den yttersta delen av kragen, alltså den man ser. Sedan nålade jag fast den andra delan, alltså den som står upp som man sticker ner kragen i.
Här ser man när halva kragen är fastnålad och sedan fastsydd samt de nålade ärmhålen.
Först var tanken att jag skulle ha en dragkedja i bak men detta ändrades då jag tyckte att de skulle se sötare ut med ett knapphål istället. Så jag hittade en pärlemo färgad knapp hemma och sydde in den i kragen samt gjorde ett hål i nacken.
När jag fått fast kragen så var det bara ärmhålen kvar att sy, började med att sicksacka kanterna, så tyget inte repar sig och sedan gjorde jag en tunn söm och så var plagget klart!
Plagget var mycket krångligare och tog mycket längre tid att göra än vad jag trodde att det skulle, dels för att jag var tvungen att rita mösntret helt själv för hand, vilket var riktigt svårt. Sedan var det sjukt svårt att få til kragen på ett bra sätt men tillslut gick det :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0